VR anmeldelse og test

Forleden dag sad jeg og tænkte, hvor jeg skulle lede efter de bedste pc-briller og virtuelle briller. Jeg synes det kan være en jungle at finde ud af. Heldigvis talte jeg med min onkel som er en engageret gamer, og han fortalte mig mere om dette nye medie Virtual Reality. Han fortalte mig, at jeg kunne læse mere om det på en side der hedder VRguide.

Jeg kiggede på siden og må indrømme, at jeg faktisk fandt noget brugbar info. Specielt om hvilke controllere der kan være optimale at bruge til ens VR headset og til ens computer. Det der dog overraskede mig lidt, var at man skal investere en del penge i en computer, hvis man skal have den bedste VR oplevelse. Man skal have det der hedder en high-end gaming computer. Jeg har selv kigget på en der hedder Vision Performance computer. Denne vil fungere perfekt til Oculus Rift og HTC hive, men den kommer dog også til at koste omkring 7000-8000 kr. så det er del penge for en som mig, der måske ikke har den højeste indkomst.

Jeg afgjorde med mig selv at det var for dyrt at købe en high-end pc. I stedet har jeg kigget på en Asus bærbar computer, denne skulle også kunne give en perfekt VR oplevelse uden latency.

I min søgen efter hvad der rørte sig på markedet i den mere billige ende, tænkte jeg, at jeg ville kigge efter headsets der var kompatible med iPhones. Her læste jeg om nogle tests af Google Cardboard V.2.0 og Homido headsettet. Jeg fandt bl.a. en god anmeldelse på denne side http://www.vrguide.dk/vr-briller/google-cardboard-v-2-0/

Jeg har nu prøvet Google Cardboard, og må indrømme, at jeg var lidt skuffet, men omvendt kan jeg jo heller ikke forlange så meget til prisen. Mere glad blev jeg for Homido og VR box brillerne. Disse var af en helt anden kvalitet. På disse briller kan man justere øjnene til, hvis man f.eks. er langsynet eller nærsynet. Man kan endda også bruge sine egne briller under headsettet. Udover det er der også ventalitionshuller i. Dette er en kæmpe fordel når man står og skal kæmpe mod virtuelle drager eller spiller kamp-spil som f.eks. Titans of Space, Hover Junkers eller System Shock 3. Alle spil som kan kræve lidt bevægelse. Det er nemlig et problem med noget headset at de dugger til efter længere tids brug.

Når det kommer til VR spil og oplevelser er der virkelig også meget at vælge imellem og paletten bliver kun større med tiden. Jeg vil kort nævne nogle spil og oplevelser jeg selv har prøvet kræfter med.

Dreadhalls: Her skal du gå gennem nogle gange underjordiske og labyrint lignende gange, alt imens du skal løse forskellige opgaver. Engang imellem bliver du så overrasket over forskellige monstre og lignende figurer.

Robinson The journey: Her spiller du en dreng der er nødlandet på en øde ø fyld med dinosaurer og andre forhistoriske dyr. Her er det så din opgave at overleve og undgår at blive trådt på af de store dyr på planeten.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *